لوله پلی پروپیلن

سیستم های لوله ای با جنس پلی پروپیلن یا PP به صورت گسترده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. وزن سبک، مقاومت در برابر جوشکاری و سایش سبب شده است تا این جنس از لوله دوام بالایی داشته باشد. همچنین لوله های پلی پروپیلن عایق حرارتی و الکتریکی خوبی هستند.  دما های بالا تا ۹۰ درجه سانتی گراد در طولانی مدت تاثیری روی ساختار های لوله ی پلی پروپیلن نمی گذارد. علاوه بر این، در مدت زمان کم نیز بالا رفتن دما تا ۱۱۰ درجه سانتی گراد نیز نمی تواند ساختار پلی پروپیلن را تحت تاثیر قرار دهد. مقاومت شیمیایی عالی در برابر محلول های آبی، اسیدی، قلیایی، نمک ها و تعداد زیادی از حلال های آلی این لوله ها را پر کاربرد نموده است.

با این تفاسیر سوالی که وجود دارد این است که لوله ی پروپیلن چیست و از چه موادی تهیه شده است؟

لوله های پلی پروپیلن با استفاده از جوشکاری فیوژن حرارت داده می شوند. این لوله ها جزو سبک ترین لوله ها و مقاوم ترین آن ها در برابر مواد شیمیایی هستند. لوله ی پلی پروپیلن به دو نوع تقسیم می شود که نوع اول آن رواج بیشتری دارد. استحکام و مقاومت در نوع یک از آن موجب شده تا در برنامه هایی همچون زهکشی شیمیایی، تثبیت کننده های گرما و کاهش اشتعال پذیری از آن استفاده شود.

پیدایش لوله پلی پروپیلن

در اواسط دهه ی ۱۹۵۰ بود که دانشمندان ایتالیایی به خواص پلی پروپیلن پی بردند. این در حالی بود که پلی اتیلن در چند دهه قبل از آن کشف گردید. آرایش شیمیایی منحصر به فرد پلی پروپیلن قدرت خود را به سرعت نشان داد و بی شک یکی از ابر قدرت ها در صنعت پلاستیک بر شمرده شد. استفاده از پلی پروپیلن به دلیل عدم ترک خوردگی و انعطاف بالا در بسیاری از صنایع این شهرت را بیشتر کرد و سبب توسعه تولید آن گردید.

پس از کار Ziegler در آلمان، روند تولید پلیمرهای “stereoregular” توسط پروفسور Giulio Nattain در ایتالیا تکمیل شد. Natta اولین رزین پلی پروپیلن را در اسپانیا در سال ۱۹۵۴ تولید کرد. Natta کاتالیزورهای تولید شده برای صنعت پلی اتیلن را توسعه داد و این فناوری را به گاز پروپیلن اعمال نمود.

پلیمر های جدید با قابلیت کریستال شدن یک محصول بسیار موفق در بسیاری از صنایع هستند. تولید تجاری پلی پروپیلن از سال ۱۹۵۷ آغاز گردید و در طول تاریخ بیشترین رشد صنعت را به خود از آن خود نموده است.

بازیافت مواد پلی پروپیلن همانند بسیاری از مواد گرما نرم دیگر موجی از خوشحالی را برای دوستداران محیط زیست پدید آورد. با اینکه لوله های پلی پروپیلن به صورت صنعتی و در آزمایشگاه سنتز می شوند اما بازیافت آن ها می تواند بسیاری از مشکلات زیست محیطی آن ها را پنهان نماید. در واقع نگرانی بابت حجم مواد شیمیایی تولیدی در این مواد وجود ندارد و می توان مواد پلی پروپیلن را بار ها و بار ها بازیافت نمود و دوباره از آن استفاده کرد.